Karelian pie zo žitnej múky

Share on Facebook
10 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Ryžová kaša:

  • 450 g varenej ryže (osolenej)
  • 750 ml mlieka
  • 20 g masla
  • 3 g soli

Cesto:

  • 250 ml vody
  • 350 g ražnej celozrnnej hladkej Pernerky
  • 50 g pšeničnej hladkej Pernerky
  • 8 g soli
  • Vajíčková nátierka:
  • 3 vajíčka natvrdo
  • 50 g masla
  • 2 g soli
  • korenie

Tipy a Triky:

Ideálny spôsob, ako spracovať zvyšnú uvarenú ryžu.

Postup:

Na panvicu (alebo do hrnca) dáme maslo, mlieko, soľ a pridáme varenú ryžu a dovaríme do kaše. Z ražnej a pšeničnej múky spolu s vodou a soľou zarobíme cesto. Cesto rozdelíme na desať dielov. Urobíme bochníky a rozvaľkáme ich. Na stred rozotrieme ryžovú kašu a každý bochník (pie) dookola uzavrieme ako lodičku.

Pečieme v rozpálenej rúre na 180 °C asi 25 minút. Po upečení bochníky potrieme rozpusteným maslom.

Vajíčka uvarené natvrdo nastrúhame, okoreníme, osolíme, pridáme maslo a zo zmesi vymiešame nátierku.

Karelian Pie natrieme vajíčkovou nátierkou a môžeme posypať nakrájanou pažítkou.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.