Rýchly koláč s pórom
Ingrediencie:
Na 1 koláč budeme potrebovať:
- 120 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 120 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 1 lyžičku soli
- 250 g gréckeho jogurtu
- 2 lyžice olivového oleja
Na náplň:
- 1 pór
- 100 g slaniny
- soľ
- čierne korenie
- plátok masla
- 100 g syra gouda
- štipku muškátového orieška
Tipy a Triky:
- Náplň môžete podľa chuti a sezóny meniť a cesto je výborné aj ako základ na rýchlu pizzu.
- Namiesto špaldovej hladkej Pernerky môžete použiť pšeničnú hladkú Pernerku, namiesto špaldovej celozrnnej hladkej Pernerky tiež pšeničnú celozrnnú hladkú Pernerku.
Postup:
Postup:
Začneme tým, že jogurt včas vyberieme z chladničky, aby mal izbovú teplotu.
Do misy nasypeme obe múky, soľ a prášok do pečiva. Všetko premiešame.
Do cesta potom pridáme jogurt a olivový olej. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Než si pripravíme náplň, dáme cesto na chvíľu oddýchnuť do chladničky.
Náplň:
Pór nakrájame, dáme do sitka a dôkladne prepláchneme, aby v ňom nezostali zvyšky hliny. Necháme ho odkvapkať a uschnúť.
V panvici rozohrejeme hrubší plátok masla, pridáme nakrájanú slaninu a začneme opekať. Po chvíli pridáme aj pór, dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Opekáme asi 5 minút.
Rúru predhrejeme na 220 stupňov.
Cesto vyvaľkáme (alebo ho roztiahneme prstami) do požadovaného tvaru, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a vytvoríme okraje. Na cesto nanesieme náplň a nakoniec posypeme nastrúhaným syrom. Koláč pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...