Rýchly koláč s pórom

Share on Facebook
1 plech porcií
1 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

Na 1 koláč budeme potrebovať:

  • 120 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 120 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 1 lyžičku soli
  • 250 g gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice olivového oleja

Na náplň:

  • 1 pór
  • 100 g slaniny
  • soľ
  • čierne korenie
  • plátok masla
  • 100 g syra gouda
  • štipku muškátového orieška

Tipy a Triky:

  • Náplň môžete podľa chuti a sezóny meniť a cesto je výborné aj ako základ na rýchlu pizzu.
  • Namiesto špaldovej hladkej Pernerky môžete použiť pšeničnú hladkú Pernerku, namiesto špaldovej celozrnnej hladkej Pernerky tiež pšeničnú celozrnnú hladkú Pernerku.

Postup:

Postup:

Začneme tým, že jogurt včas vyberieme z chladničky, aby mal izbovú teplotu.

Do misy nasypeme obe múky, soľ a prášok do pečiva. Všetko premiešame.

Do cesta potom pridáme jogurt a olivový olej. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Než si pripravíme náplň, dáme cesto na chvíľu oddýchnuť do chladničky.

Náplň:

Pór nakrájame, dáme do sitka a dôkladne prepláchneme, aby v ňom nezostali zvyšky hliny. Necháme ho odkvapkať a uschnúť.

V panvici rozohrejeme hrubší plátok masla, pridáme nakrájanú slaninu a začneme opekať. Po chvíli pridáme aj pór, dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Opekáme asi 5 minút. 

Rúru predhrejeme na 220 stupňov.

Cesto vyvaľkáme (alebo ho roztiahneme prstami) do požadovaného tvaru, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a vytvoríme okraje. Na cesto nanesieme náplň a nakoniec posypeme nastrúhaným syrom. Koláč pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.