Vegánsky banana bread
Ingrediencie:
- 250 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 5 banánov
- 150 g trstinového cukru
- 100 g repkového oleja
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 8 g vanilkového cukru alebo extraktu
- 50 g nahrubo nasekaných orechov
- 50 g nahrubo nasekanej vysoko percentnej čokolády
Tipy a Triky:
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Chlebovú formu vyložíme papierom na pečenie.
Rozmixujeme 5 banánov a dáme ich do väčšej misy. Pridáme cukor, vanilku olej a premiešame.
V menšej mise zmiešame hladkú múku s kypriacim práškom a preosejeme do väčšej misy s nachystanou zmesou. Opäť premiešame. Potom zmes nalejeme do formy a pečieme asi 60 minút.
Pred vytiahnutím si skontrolujeme, či je chlebík dobre upečený – zapichneme špajdľu do stredu cesta – pokiaľ vyjde čistá, chlebík môžeme vytiahnuť z rúry, pokiaľ sa na špajdľu lepia kúsočky cesta, necháme ho ešte 5–10 minút v rúre.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...