Vegánsky banana bread

Share on Facebook
1 chlebík porcií
1 / 5náročnosť
75 min

Ingrediencie:

  • 250 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 5 banánov
  • 150 g trstinového cukru
  • 100 g repkového oleja
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 8 g vanilkového cukru alebo extraktu
  • 50 g nahrubo nasekaných orechov
  • 50 g nahrubo nasekanej vysoko percentnej čokolády

Tipy a Triky:

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Chlebovú formu vyložíme papierom na pečenie.

Rozmixujeme 5 banánov a dáme ich do väčšej misy. Pridáme cukor, vanilku olej a premiešame.

V menšej mise zmiešame hladkú múku s kypriacim práškom a preosejeme do väčšej misy s nachystanou zmesou. Opäť premiešame. Potom zmes nalejeme do formy a pečieme asi 60 minút.

Pred vytiahnutím si skontrolujeme, či je chlebík dobre upečený – zapichneme špajdľu do stredu cesta – pokiaľ vyjde čistá, chlebík môžeme vytiahnuť z rúry, pokiaľ sa na špajdľu lepia kúsočky cesta, necháme ho ešte 5–10 minút v rúre.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.