Viedenské trené pečivo
Ingrediencie:
- 200 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 200 g masla
- 80 g práškového cukru
- 2 g mletej vanilky
- 1 g soli
- 50 g maizeny (kukuričný škrob)
- 1 žĺtok
Vanilkový krém:
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- 15 g rumu
- 1 g mletej vanilky
Poleva:
- 150 g tmavej čokolády
Tipy a Triky:
Namiesto krému môžete použiť ríbezľový džem.
Postup:
Maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkou, soľou a žĺtkom. Do vyšľahanej hmoty vmiešame
preosiatu hladkú múku a maizenu. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou. Na plech nastriekame malé rovné kúsky (vrúbkované tyčinky), ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
Maslo s cukrom, žĺtkom, vanilkou a rumom vyšľaháme do peny. Krém dáme do
cukrárskeho vrecka a nanesieme na polovicu tyčiniek. Druhou polovicou priklopíme. Spojené kúsky cukroviniek nakoniec namočíme z jednej alebo oboch strán v rozpustenej čokoláde.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...