Linecké pistáciové koláčiky

Share on Facebook
20-25 porcií
1 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 350 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 120 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • vanilka z jedného struku (alebo veľká štipka sušenej vanilky)
  • citrónová kôra z jedného chemicky neošetreného citrónu (alebo ½ lyžičky sušenej kôry)
  • 3 žĺtky
  • 70 g mletých (nesolených) pistácií

Na krém:

  • 100 g zmäknutého masla
  • 80 g pistáciového krému (nesladeného – ak použijete sladený, upravte množstvo pridaného cukru)
  • 50 g cukru

Tipy a Triky:

Aby bolo vianočné pečivo perfektné, plňte ho krémom až tesne pred Vianocami.

Postup:

Hladkú múku preosejeme do misy. K múke vsypeme aj preosiaty práškový cukor. Ďalej pridáme vanilku, citrónovú kôru, mleté ​​pistácie, zmäknuté maslo a žĺtky. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme do druhého dňa oddýchnuť v chladničke.

Z odpočinutého cesta vykrajujeme ľubovoľné tvary alebo oddeľujeme z cesta malé kúsky, ktoré vtlačíme do formičiek/košíčkov. Vykrojené tvary pečieme na 160 °C približne 10 minút (košíčky potom zhruba na 170 °C asi 8 minút).

Medzitým si pripravíme krém – do misy dáme maslo, pistáciový krém, cukor a prešľaháme. Krém dáme na chvíľu vychladnúť do chladničky.

Koláčiky premažeme a zlepíme pripraveným krémom, košíčky naplníme pomocou zdobiaceho cukrárskeho vrecúška.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.