Linecké pistáciové koláčiky
Ingrediencie:
Cesto:
- 350 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 120 g práškového cukru
- 200 g masla
- vanilka z jedného struku (alebo veľká štipka sušenej vanilky)
- citrónová kôra z jedného chemicky neošetreného citrónu (alebo ½ lyžičky sušenej kôry)
- 3 žĺtky
- 70 g mletých (nesolených) pistácií
Na krém:
- 100 g zmäknutého masla
- 80 g pistáciového krému (nesladeného – ak použijete sladený, upravte množstvo pridaného cukru)
- 50 g cukru
Tipy a Triky:
Aby bolo vianočné pečivo perfektné, plňte ho krémom až tesne pred Vianocami.
Postup:
Hladkú múku preosejeme do misy. K múke vsypeme aj preosiaty práškový cukor. Ďalej pridáme vanilku, citrónovú kôru, mleté pistácie, zmäknuté maslo a žĺtky. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme do druhého dňa oddýchnuť v chladničke.
Z odpočinutého cesta vykrajujeme ľubovoľné tvary alebo oddeľujeme z cesta malé kúsky, ktoré vtlačíme do formičiek/košíčkov. Vykrojené tvary pečieme na 160 °C približne 10 minút (košíčky potom zhruba na 170 °C asi 8 minút).
Medzitým si pripravíme krém – do misy dáme maslo, pistáciový krém, cukor a prešľaháme. Krém dáme na chvíľu vychladnúť do chladničky.
Koláčiky premažeme a zlepíme pripraveným krémom, košíčky naplníme pomocou zdobiaceho cukrárskeho vrecúška.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...