Minišišky so škoricovým cukrom
Ingrediencie:
Na šišky:
- 120 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 70 g krupicového cukru
- 130 g tučného tvarohu
- 2 vajcia
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
- olej na vyprážanie
Na škoricový cukor:
- 2 lyžice krupicového cukru
- 1 lyžička škorice
Tipy a Triky:
Ak chceme dodať šiškám exotickú príchuť, použijeme namiesto klasického cukru na obalenie kokosový cukor.
Postup:
V robote vyšľaháme cukor s vajcami a vanilkovým extraktom do svetlej peny. Potom zľahka zašľaháme tvaroh.
Do zmesi postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
V rajničke rozohrejeme olej na vyprážanie a lyžičkou namočenou v oleji vkladáme cesto. Olej nesmie byť extrémne rozpálený, aby sa nám šišky nespálili. Vypražíme ich a položíme na papierovú servítku.
Šišky obaľujeme ešte teplé v cukre zmiešanom so škoricou.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...