Palacinky so špenátom a s údeným lososom
Ingrediencie:
Na palacinky:
- 100 g čerstvého špenátu
- 75 g pohánkovej celozrnnej jemnej múky Pernerka
- 120 ml mlieka
- 1 vajcia
- väčšia štipka soli
- prepustené maslo
Plnka:
- 200 g syra žervé
- 100 g údeného lososa
- 1 lyžica nakrájaného kôpru
- soľ podľa chuti
Tipy a Triky:
Ako náplň môžete použiť syr žervé, šľahaný syr alebo crème fraîche. Ak nemáte radi kôpor, môžete ho nahradiť inými bylinkami. Skvele sa hodí aj bazalka.
Postup:
Špenát, múku, mlieko, vajcia a soľ dáme do mixéra a dôkladne rozmiešame. Strednú panvicu rozpálime a potrieme trochou prepusteného masla. Z tohto množstva vypražíme približne 3 – 4 palacinky. Necháme ich vychladnúť.
Medzitým si pripravíme plnku. V miske si zmiešame syr s kôprom a so soľou. Palacinky potrieme syrovou zmesou a poukladáme na ne údeného lososa. Nakoniec palacinky zavinieme a podávame prerezané na polovicu alebo približne na dvojcentimetrové jednohubky (pred prerezaním je dobré nechať palacinky aspoň hodinu vychladnúť v chladničke).
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...