Palacinky so špenátom a s údeným lososom

Share on Facebook
4 porcií
2 / 5náročnosť
25 min

Ingrediencie:

Na palacinky:

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 75 g pohánkovej celozrnnej jemnej múky Pernerka
  • 120 ml mlieka
  • 1 vajcia
  • väčšia štipka soli
  • prepustené maslo

Plnka:

  • 200 g syra žervé
  • 100 g údeného lososa
  • 1 lyžica nakrájaného kôpru
  • soľ podľa chuti

Tipy a Triky:

Ako náplň môžete použiť syr žervé, šľahaný syr alebo crème fraîche. Ak nemáte radi kôpor, môžete ho nahradiť inými bylinkami. Skvele sa hodí aj bazalka.

Postup:

Špenát, múku, mlieko, vajcia a soľ dáme do mixéra a dôkladne rozmiešame. Strednú panvicu rozpálime a potrieme trochou prepusteného masla. Z tohto množstva vypražíme približne 3 – 4 palacinky. Necháme ich vychladnúť.

Medzitým si pripravíme plnku. V miske si zmiešame syr s kôprom a so soľou. Palacinky potrieme syrovou zmesou a poukladáme na ne údeného lososa. Nakoniec palacinky zavinieme a podávame prerezané na polovicu alebo približne na dvojcentimetrové jednohubky (pred prerezaním je dobré nechať palacinky aspoň hodinu vychladnúť v chladničke).

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.