Mramorová bábovka
Ingrediencie:
- 380 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 200 g trstinového cukru
- 180 g masla
- 250 ml cmaru
- 4 vajíčka
- 30 g kakaa
- kôra z jedného bio citróna
- 1 balíček kypriaceho prášku
Tipy a Triky:
Toto vláčne cesto môžeme využiť nielen na bábovku, ale napríklad aj na koláč na plech či na muffiny.
Postup:
Do vyšľahaného masla primiešame trstinový cukor a citrónovú kôru, potom do zmesi postupne zašľaháme jedno vajíčko za druhým.
Múku premiesime s kypriacim práškom a cez veľké sito preosejeme. Takto pripravenú múku striedavo s cmarom zašľaháme do maslového základu, dokiaľ nezískame stredne tekuté a nadýchané cesto.
Cesto rozdelíme na dve približne rovnako veľké polovice a do jednej z nich primiešame kakao. Obe cestá lejeme striedavo do formy tak, aby sme vytvorili mramorový vzhľad.
Bábovku pečieme asi 60 minút pri teplote 170 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...