Mramorová bábovka

Share on Facebook
4 porcií
1 / 5náročnosť
75 min

Ingrediencie:

  • 380 g špaldovej hladkej múky Pernerka 
  • 200 g trstinového cukru 
  • 180 g masla 
  • 250 ml cmaru 
  • 4 vajíčka 
  • 30 g kakaa 
  • kôra z jedného bio citróna 
  • 1 balíček kypriaceho prášku 

Tipy a Triky:

Toto vláčne cesto môžeme využiť nielen na bábovku, ale napríklad aj na koláč na plech či na muffiny. 

Postup:

Do vyšľahaného masla primiešame trstinový cukor a citrónovú kôru, potom do zmesi postupne zašľaháme jedno vajíčko za druhým. 

Múku premiesime s kypriacim práškom a cez veľké sito preosejeme. Takto pripravenú múku striedavo s cmarom zašľaháme do maslového základu, dokiaľ nezískame stredne tekuté a nadýchané cesto. 

Cesto rozdelíme na dve približne rovnako veľké polovice a do jednej z nich primiešame kakao. Obe cestá lejeme striedavo do formy tak, aby sme vytvorili mramorový vzhľad. 

Bábovku pečieme asi 60 minút pri teplote 170 °C. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.