Špaldové tvarohové buchty
Ingrediencie:
Cesto:
- 600 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 80 g masla
- 80 g cukru
- citrónová kôra
- 250 ml vlažného mlieka
- 3 vajíčka
- balíček sušeného droždia
- vanilkový cukor na pocukrovanie
Plnka:
- 50 g masla
- 100 g cukru
- 500 g tvarohu
- 1 vajíčko
- 1 lyžica mlieka
- 50 g hrozienok
- citrónová kôra
- vanilka
Tipy a Triky:
Pred pečením potrite buchty vajíčkom rozmiešaným s trochou rumu. Buchty tak budú krásne lesklé a voňavé.
Postup:
Najskôr pripravíme kvások – do veľkej misy nalejeme mlieko, pridáme sušené droždie, cukor, polovicu množstva múky (300 g) a všetko vymiešame, až vznikne hladké tekuté cestíčko. Misu prikryjeme utierkou a necháme v ceste vzísť kvasnice. Medzitým do druhej misy preosejeme zvyšnú múku, primiešame do nej soľ, citrónovú kôru, pridáme vajíčka a nakrájané maslo a všetko premiešame.
Obe zmesi spojíme. Najlepšie to urobíme tak, že tekutý kvások nalejeme do sypkej zmesi. Cesto vareškou premiešame a zvyšok prenecháme kuchynskému robotu. Pomocou háku necháme cesto hniesť na strednej rýchlosti asi 10 minút, pokým sa všetky suroviny pekne nespoja, a nevznikne hladké cesto. Cesto môžeme vypracovať aj rukou na pomúčenej doske. Vypracované cesto prikryjeme utierkou a necháme ho v mise kysnúť 1 hodinu.
Než cesto vykysne, pripravíme si tvarohovú plnku. Maslo s cukrom vymiešame dohladka, ďalej doň zamiešame žĺtok, citrónovú kôru, trochu drene z vanilky, tvrdý tvaroh, lyžicu mlieka a z bielka ušľahaný sneh. Nakoniec pridáme hrozienka.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme, nakrájame na štvorčeky – každý štvorček naplníme tvarohovou plnkou a zabalíme do tvaru buchtičky. Buchtičky naskladáme do pekáča vymazaného maslom a vysypaného múkou. Každú buchtičku pomažeme po stranách maslom, aby sa dali od seba ľahšie oddeliť. Buchty necháme 20 minút kysnúť. Na záver ich potrieme rozšľahaným vajíčkom s rumom a dáme piecť do rúry vyhriat.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...