Babkin perník
Ingrediencie:
Cesto:
- 120 g špaldovej múky Pernerka
- 2 vajcia
- 200 ml mlieka (kravské/rastlinné)
- 1 PL kokosového oleja
- 30g sladidla (trstinový c., kokosový c., med,…)
- 1/2 prášku do pečiva – perník
- 1 ČL sódy bikarbóny
- škorica a kakao
- hrozienka, orechy, ďatle,…
- kvalitný lekvár kyselšieho typu
Poleva:
- 100 g horkej čokolády
- 20g kokosového oleja
Tipy a Triky:
Postup:
Vo väčšej mise si zmiešame celé vajíčka s mliekom a roztopeným olejom, následne pridáme sladidlo a všetky sypké ingrediencie. Množstvo kakaa a škorice ostáva na vašej chuti, no perník by mal byť tmavý a aromatický. Ďalej pridávame doplnky, ktoré chceme mať vo vnútri, v našom prípade sú to hrozienka a 2 veľké nasekané ďatle. Celé toto miešanie je najlepšie robiť ručne metličkou alebo varechou. Pred pečením si ešte vezmeme malú lyžičku a do surového cesta pridáme 5 kôpok lekváru, dodá mu to šťavnatosť a vláčnosť. Cesto dáme piecť na 170 °C na 30 minút (skúšame špajdlou, podľa potreby predĺžime pečenie)
Po vyložení z trúby necháme cesto asi 15 minút odpočívať a následne natrieme vrstvou lekváru. Na záver si nad parou roztopíme čokoládu s tukom a nalejeme na perník. Necháme stuhnúť v chladničke, my podávame ešte kým čokoláda nie je úplne tuhá.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...