Babkin perník

Share on Facebook
1 pekáčik porcií
1 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 120 g špaldovej múky Pernerka
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka (kravské/rastlinné)
  • 1 PL kokosového oleja
  • 30g sladidla (trstinový c., kokosový c., med,…)
  • 1/2 prášku do pečiva – perník 
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  •  škorica a kakao
  • hrozienka, orechy, ďatle,…
  • kvalitný lekvár kyselšieho typu

Poleva: 

  • 100 g horkej čokolády
  • 20g kokosového oleja

Tipy a Triky:

Postup:

Vo väčšej mise si zmiešame celé vajíčka s mliekom a roztopeným olejom, následne pridáme sladidlo a všetky sypké ingrediencie. Množstvo kakaa a škorice ostáva na vašej chuti, no perník by mal byť tmavý a aromatický. Ďalej pridávame doplnky, ktoré chceme mať vo vnútri, v našom prípade sú to hrozienka a 2 veľké nasekané ďatle. Celé toto miešanie je najlepšie robiť ručne metličkou alebo varechou. Pred pečením si ešte vezmeme malú lyžičku a do surového cesta pridáme 5 kôpok lekváru, dodá mu to šťavnatosť a vláčnosť. Cesto dáme piecť na 170 °C na 30 minút (skúšame špajdlou, podľa potreby predĺžime pečenie) 

Po vyložení z trúby necháme cesto asi 15 minút odpočívať a následne natrieme vrstvou lekváru. Na záver si nad parou roztopíme čokoládu s tukom a nalejeme na perník. Necháme stuhnúť v chladničke, my podávame ešte kým čokoláda nie je úplne tuhá.

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.