Bábovka s ananásom
Ingrediencie:
Bábovka:
- 280 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 435 g ananásu (1 plechovka)
- 125 g masla
- 100 g práškového cukru
- 2 vajíčka (zvlášť žĺtky a bielky)
- 1 g mletej vanilky
- 12 g kypriaceho prášku na pečenie
- 80 g kokosu
- nastrúhaná kôra z jedného citróna (voliteľné)
- 2 g soli
Poleva:
- 100–150 g práškového cukru
- 1 bielok
- šťava z polovice limetky
- kandizované čerešne
Tipy a Triky:
Bábovku môžete ozdobiť aj iným kandizovaným ovocím.
Postup:
Bábovka:
Ananás scedíme a rozmixujeme. Maslo s polovicou cukru, žĺtky a vanilku vyšľaháme, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a rozmixovaný ananás. Bielky vyšľaháme so soľou a s druhou polovicou cukru do tuhého snehu. Obidve hmoty potom jemne zmiešame.
Múku s kypriacim práškom preosejeme, pridáme kokos a zľahka vymiešame. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 40 minút.
Poleva:
Bielok s limetkovou šťavou a polovicou cukru vyšľaháme, po chvíľke pridáme druhú časť cukru. Poleva by mala byť napenená, avšak nie tuhá ako sneh. Polevu v cukrárskom vrecúšku nastriekame na bábovku a ozdobíme kandizovanými čerešňami.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...