Bábovka s čokoládou a orechami

Share on Facebook
1 bábovka porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 370 g pšeničnej polohrubej múky Pernerka
  • 250 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 6 vajíčok (bielky a žĺtky zvlášť)
  • 250 ml smotany
  • vanilkový cukor
  • kypriaci prášok
  • hrsť orechov (podľa chuti)
  • tabuľka čokolády
  • kakao

Na vysypanie formy:

  • olej
  • hrubá múka



Tipy a Triky:

Postup:

Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny. Postupne zašľaháme žĺtky a potom smotanu.

Do bielkov pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme pevný sneh.

Do maslovej hmoty pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nasekáme si orechy a čokoládu. Postupne vmiešame vyšľahaný sneh. 

Rúru predhrejeme na 170 °C.

Formu na bábovku vystriekame olejom a vysypeme hrubou múkou.

Pripravené cesto rozdelíme na tri časti. Prvú časť dáme do formy a posypeme časťou nasekaných orechov. Na ne dáme druhú časť cesta a tú posypeme nasekanou čokoládou a zvyšnými orechami. Poslednú tretinu cesta zmiešame s kakaom a dáme na orechy s čokoládou. 

Cesto uhladíme, s formou ešte zľahka klepneme a dáme piecť do rozpálenej rúry na asi 55–60 minút (cesto kontrolujeme špajdľou).

Po vytiahnutí z rúry necháme bábovku asi 15 minút vychladnúť a potom ju vyklopíme z formy.



KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.