Bábovka s čokoládou a orechami

Ingrediencie:
Cesto:
- 370 g pšeničnej polohrubej múky Pernerka
- 250 g masla
- 250 g práškového cukru
- 6 vajíčok (bielky a žĺtky zvlášť)
- 250 ml smotany
- vanilkový cukor
- kypriaci prášok
- hrsť orechov (podľa chuti)
- tabuľka čokolády
- kakao
Na vysypanie formy:
- olej
- hrubá múka
Tipy a Triky:
Postup:
Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny. Postupne zašľaháme žĺtky a potom smotanu.
Do bielkov pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme pevný sneh.
Do maslovej hmoty pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nasekáme si orechy a čokoládu. Postupne vmiešame vyšľahaný sneh.
Rúru predhrejeme na 170 °C.
Formu na bábovku vystriekame olejom a vysypeme hrubou múkou.
Pripravené cesto rozdelíme na tri časti. Prvú časť dáme do formy a posypeme časťou nasekaných orechov. Na ne dáme druhú časť cesta a tú posypeme nasekanou čokoládou a zvyšnými orechami. Poslednú tretinu cesta zmiešame s kakaom a dáme na orechy s čokoládou.
Cesto uhladíme, s formou ešte zľahka klepneme a dáme piecť do rozpálenej rúry na asi 55–60 minút (cesto kontrolujeme špajdľou).
Po vytiahnutí z rúry necháme bábovku asi 15 minút vychladnúť a potom ju vyklopíme z formy.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...