Bábovka s ovocím
Ingrediencie:
Cesto
- 2 hrnčeky pšeničnej polohrubej múky Pernerka
- 1 hrčnek cukru
- ½ hrnčeka oleja
- ½ hrnčeka mlieka
- 4 vajíčka, bielka a žĺtky zvlášť
- Kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
- Ríbezle podľa chuti
- Čučoriedky podľa chuti
Tipy a Triky:
Postup:
Najprv si vyšľaháme zo štyroch bielok tuhý sneh.
Zmiešame všetky ostatné ingrediencie vrátane žĺtkov. Do tejto zmesi opatrne primiešame bielka.
Formu na bábovku si vymastíme olejom a vysypeme múkou.
Do formy na bábovku nalejeme cca polovicu cesta a prisypeme ½ dávky ovocia.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch cca 50 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...