Bochníčky s kapustou a oškvarkami

Share on Facebook
16 porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

  • 450 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka (môžete použiť aj špaldovú či pšeničnú Pernerku) 
  • 250 g kyslej kapusty 
  • 150 g oškvarkov (môžete nahradiť slaninou alebo údeným mäsom) 
  • 100 g masti 
  • 100 ml mlieka 
  • 2 vajíčka 
  • 1 balíček sušeného droždia 
  • 2 lyžičky soli 
  • 2 lyžičky rasce 
  • 1 lyžička cukru



Tipy a Triky:

Oškvarky môžete nahradiť slaninou alebo údeným mäsom.

Postup:

Kapustu a oškvarky nakrájame najemno a masť rozpustíme v mlieku na miernom plameni.

Všetky suroviny dáme do kuchynského robota a chvíľku miešame (vznikne lepivé cesto, tak sa toho nebojme), necháme v teple kysnúť asi 60 minút. Cesto zväčší svoj objem maximálne 1x, pretože z ražnej múky je cesto veľmi hutné.

Pomúčime dosku a vyvaľkáme dva pozdĺžne valčeky rovnako veľké, ktoré rozdelíme na polovicu a potom ešte 2x na polovicu, takže nám vznikne 8 a 8 rovnako veľkých bochníkov – je dôležité, aby boli bochníky rovnako veľké, aby sa všetky rovnomerne prepiekli. Rúru si predhrejeme na 200 °C, bochníčky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte dokysnúť. Pred pečením bochníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou. Pečieme asi 20 minút, pokiaľ nie sú nádherne zlatisté. 

Recept připravila @Alishaeasycooking

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.