Bochníčky s kapustou a oškvarkami
Ingrediencie:
- 450 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka (môžete použiť aj špaldovú či pšeničnú Pernerku)
- 250 g kyslej kapusty
- 150 g oškvarkov (môžete nahradiť slaninou alebo údeným mäsom)
- 100 g masti
- 100 ml mlieka
- 2 vajíčka
- 1 balíček sušeného droždia
- 2 lyžičky soli
- 2 lyžičky rasce
- 1 lyžička cukru
Tipy a Triky:
Oškvarky môžete nahradiť slaninou alebo údeným mäsom.
Postup:
Kapustu a oškvarky nakrájame najemno a masť rozpustíme v mlieku na miernom plameni.
Všetky suroviny dáme do kuchynského robota a chvíľku miešame (vznikne lepivé cesto, tak sa toho nebojme), necháme v teple kysnúť asi 60 minút. Cesto zväčší svoj objem maximálne 1x, pretože z ražnej múky je cesto veľmi hutné.
Pomúčime dosku a vyvaľkáme dva pozdĺžne valčeky rovnako veľké, ktoré rozdelíme na polovicu a potom ešte 2x na polovicu, takže nám vznikne 8 a 8 rovnako veľkých bochníkov – je dôležité, aby boli bochníky rovnako veľké, aby sa všetky rovnomerne prepiekli. Rúru si predhrejeme na 200 °C, bochníčky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte dokysnúť. Pred pečením bochníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou. Pečieme asi 20 minút, pokiaľ nie sú nádherne zlatisté.
Recept připravila @Alishaeasycooking
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...