Brownies s datľovou pastou

Share on Facebook
1 plech porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 80 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 200 g datľovej pasty
  • 3 vajíčka (izbová teplota)
  • 150 g horkej čokolády (min. 70 % kakaa)
  • 50 g masla
  • 20 g kakaa (nesladeného)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 50 g čokolády (nasekanej)

Tipy a Triky:

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme si formu (asi 20 x 20 cm) vyloženú papierom na pečenie.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, do ktorej vmiešame datľovú pastu. Pokiaľ je pasta tvrdšia, môžeme ju trošku nahriať, aby sa lepšie spojila.

V ďalšej miske vyšľaháme vajíčka so štipkou soli, až vznikne ľahká pena. Čokoládovú zmes postupne zašľaháme do vaječnej peny.

V inej miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Túto suchú zmes primiešame do čokoládovej zmesi, kým nezískame hladké cesto. Pridáme nasekané kúsky čokolády.

Cesto nalejeme do pripravenej formy, rovnomerne ho rozotrieme a pečieme približne 20–25 minút, kým špajdľa, zapichnutá doprostred, nie je len s trochou omrviniek (špajdľa nesmie byť úplne suchá – brownies majú byť vláčne).

Necháme vychladnúť, potom brownies nakrájame na kúsky a podávame.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.