Brownies s datľovou pastou

Ingrediencie:
- 80 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 200 g datľovej pasty
- 3 vajíčka (izbová teplota)
- 150 g horkej čokolády (min. 70 % kakaa)
- 50 g masla
- 20 g kakaa (nesladeného)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 50 g čokolády (nasekanej)
Tipy a Triky:
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme si formu (asi 20 x 20 cm) vyloženú papierom na pečenie.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, do ktorej vmiešame datľovú pastu. Pokiaľ je pasta tvrdšia, môžeme ju trošku nahriať, aby sa lepšie spojila.
V ďalšej miske vyšľaháme vajíčka so štipkou soli, až vznikne ľahká pena. Čokoládovú zmes postupne zašľaháme do vaječnej peny.
V inej miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Túto suchú zmes primiešame do čokoládovej zmesi, kým nezískame hladké cesto. Pridáme nasekané kúsky čokolády.
Cesto nalejeme do pripravenej formy, rovnomerne ho rozotrieme a pečieme približne 20–25 minút, kým špajdľa, zapichnutá doprostred, nie je len s trochou omrviniek (špajdľa nesmie byť úplne suchá – brownies majú byť vláčne).
Necháme vychladnúť, potom brownies nakrájame na kúsky a podávame.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...