Bryndzové halušky

Share on Facebook
4 porcií
2 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

  • 4ks zemiakov
  • 250 g celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 4 ks vajíčko
  • Bryndza
  • Prerastená slanina

 

Tipy a Triky:

Na hotové halušky môžeme pridať aj lyžicu kyslej smotany pre zjemnenie chuti. Namiesto slaninky orestovanú cibuľku. A ak do halušiek nepridáme bryndzu, ale kyslú kapustu a udené mäso alebo slaninu, máme z nich ďalší tradičný recept a to kapustové strapačky. Stačí si už len vybrať, čomu dáme prednosť.

Postup:

Zemiaky nastrúhame na jemno, primiešame múku a vajíčka. Cesto by malo mať hustú konzistenciu.

Osolenú vodu si necháme zovrieť, a prichystáme haluškovač. Plameň stíšime. Cez haluškovač nanášame cesto, ktoré nám pomaly padá do vriacej vody. Po každej lyžici je nutné halušky vo vode premiešať aby sa nám nespojili. Na koniec necháme povariť cca 5 minút. Scedíme.

Slaninu si nakrájame na malé kocky a poriadne spečieme. Do halušiek primiešame bryndzu, navrch pridáme slaninu a pokvapkáme mastným výpekom. K haluškám podávame pohár žinčice.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.