Bublanina s ovocím do remosky
Ingrediencie:
Cesto do malej remosky :
- 10 dkg hladkej pšeničnej celozrnnej múky Pernerka
- 8 dkg práškového cukru
- 1/2 balíček vanilkového cukru
- 1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 2 veľké vajcia
- 60 ml oleja
- 4 až 6 lyžíc mlieka
ďalej:
- 20 dkg ovocia (maliny, jahody, čerešne)
- maslo a hrubá múka do formy
Tipy a Triky:
Postup:
Žĺtky s cukrom šľaháme metličkou do peny, pridáme olej a šľaháme opäť 1 minútu. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielok. Cesto rozprestrieme do maslom vymastenej a hrubou alebo polohrubou múkou vysypanej remoskovej formy s priemerom 25cm. Posypeme ovocím. Ak je ovocie mokré, je lepšie spodnú časť ovocia položiť do múky aby sa neprepadlo pri pečení na dno formy.
Priklopíme a necháme piecť!!! Veko remosky určite nepredhrievajte!!!
Pečieme 30 až 33 minút. Necháme vychladnúť a ak ste mali remosku dobre vymastenú a vysypanú, pôjdu nakrájené kúsky krásne vybrať.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...