Bublanina s ovocím do remosky

Share on Facebook
1 malá remoska porcií
1 / 5náročnosť
55 min

Ingrediencie:

Cesto do malej remosky :

  • 10 dkg hladkej pšeničnej celozrnnej múky Pernerka
  • 8 dkg práškového cukru
  • 1/2 balíček vanilkového cukru
  • 1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 veľké vajcia
  • 60 ml oleja
  • 4 až 6 lyžíc mlieka

ďalej:

  • 20 dkg ovocia (maliny, jahody, čerešne)
  • maslo a hrubá múka do formy

Tipy a Triky:

Postup:

Žĺtky s cukrom šľaháme metličkou do peny, pridáme olej a šľaháme opäť 1 minútu. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z bielok. Cesto rozprestrieme do maslom vymastenej a hrubou alebo polohrubou múkou vysypanej remoskovej formy s priemerom 25cm. Posypeme ovocím. Ak je ovocie mokré, je lepšie spodnú časť ovocia položiť do múky aby sa neprepadlo pri pečení na dno formy.

Priklopíme a necháme piecť!!! Veko remosky určite nepredhrievajte!!!

Pečieme 30 až 33 minút. Necháme vychladnúť a ak ste mali remosku dobre vymastenú a vysypanú, pôjdu nakrájené kúsky krásne vybrať. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.