Bublanina
s višňami
Ingrediencie:
Korpus:
- 240 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 100 g rozpusteného masla
- 160 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
- štipka himalájskej soli
- maslo a hrubá múka na vysypanie formy
Plnka:
- 600 g vykôstkovaných višní
- 4 cl likéru Grand Marnier
- 3 lyžice trstinového cukru
Drobenka:
- 40 g masla
- 60 g trstinového cukru
- 120 g mandľovej múky (jemne namletých mandlí)
Tipy a Triky:
Bublanina je skvelý dezert, do ktorého sa hodia nielen višne, ale aj čerešne, jahody, ríbezle alebo rebarbora. Bublanina nemusí byť len z jedného druhu ovocia, môžete si ju pokojne upiecť s niekoľkými druhmi.
Postup:
V rajničke si rozpustíme maslo a necháme ho vychladnúť.
V robote vyšľaháme cukor s vajcami do svetlej peny. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a himalájsku soľ.
Do svetlej peny zľahka zamiešame sypkú zmes z druhej misky. Nakoniec pridáme po troške maslo.
Koláčovú formu vymažeme trochou masla a vysypeme hrubou múkou.
Odkôstkované višne dáme do misy spolu s likérom Grand Marnier a trstinovým cukrom a premiešame. Necháme cca 10 minút odležať. Višne necháme odkvapkať
Cesto nalejeme do koláčovej formy a poukladáme naň višne.
V miske si urobíme z masla, cukru a mandľovej múky posýpku, ktorou potom koláč rovnomerne posypeme.
Pečieme cca 25 – 30 minút na 180 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...