Buchty bez kysnutia
Ingrediencie:
- 200 g hladkej špaldovej múky Pernerka
- 50 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
- 250 g jemného odtučneného tvarohu
- 2 vajíčka
- 4 PL brezového cukru
- štipka soli
- 3/4 balíčka kypriaceho prášku s vínnym kameňom
- domáci lekvár, nutella, horká čoko, tvaroh…
Tipy a Triky:
Postup:
Vo väčšej miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom a štipkou soli do peny, následne pridáme tvaroh a dobre premiešame. Nakoniec už len pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme cesto. Ak je cesto ešte lepivé, pridáme ešte viac múky. Potom si na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na obdĺžnik a jednotlivé pásy si rozdelíme na štvorčeky, ktoré plníme lekvárom, nutellou…
Naše bochníčky poukladáme vedľa seba do pekáčika vystlaného papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov 15 minút. Potom buchty vytiahneme z rúry, ponatierame mliekom a pečieme ešte 5-7 minút. Buchty nakoniec môžeme pocukrovať a môžeme sa do nich pustiť, pretože najlepšie sú predsa teplé!
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...