Celozrnné chačapuri

Ingrediencie:
Cesto:
- 500 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 125 ml vody
- 125 ml mlieka
- 100 g rozpusteného masla
- 20 g droždia
- 2 vajcia
- 1 štipka soli
Plnka:
- 150 g mozzarella
- 150 g balkánskeho syra
- 150 g feta syr
Tipy a Triky:
Do syrovej plnky môžeme pridať opraženú cibuľku. Plnku môžeme ľubovoľne meniť , môžeme ju pripraviť aj ako mäsovú.
Postup:
Necháme vzísť kvások. Zmiešame všetky suroviny vrátane kvásku a vytvoríme hladké cesto, ktoré necháme asi 30 minút kysnúť.
Medzitým si vytvoríme náplň – syry nakrájame na malé kúsky (alebo nastrúhame) a všetky zmiešame.
Cesto rozdelíme na štyri časti a z každej vytvoríme bochník. Necháme ešte 15–20 minút kysnúť.
Vykysnutý bochník roztiahneme (vyvaľkáme) do okrúhleho plátu. Na každý dáme 1/4 náplne (okraje necháme bez plnky) a potom z niekoľkých miest na krajoch „preťahujeme okraje“ smerom k stredu. Cesto spojíme a uprostred urobíme malý otvor.
Placky potrieme vajíčkom a dáme piecť na asi 20 minút do rozohriatej rúry na 180 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...