Celozrnné chačapuri

Share on Facebook
4 porcií
2 / 5náročnosť
70 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 500 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 125 ml vody
  • 125 ml mlieka
  • 100 g rozpusteného masla
  • 20 g droždia
  • 2 vajcia
  • 1 štipka soli

Plnka:

  • 150 g mozzarella
  • 150 g balkánskeho syra
  • 150 g feta syr

Tipy a Triky:

Do syrovej plnky môžeme pridať opraženú cibuľku. Plnku môžeme ľubovoľne meniť , môžeme ju pripraviť aj ako mäsovú.

Postup:

Necháme vzísť kvások. Zmiešame všetky suroviny vrátane kvásku a vytvoríme hladké cesto, ktoré necháme asi 30 minút kysnúť.

Medzitým si vytvoríme náplň – syry nakrájame na malé kúsky (alebo nastrúhame) a všetky zmiešame.

Cesto rozdelíme na štyri časti a z každej vytvoríme bochník. Necháme ešte 15–20 minút kysnúť.

Vykysnutý bochník roztiahneme (vyvaľkáme) do okrúhleho plátu. Na každý dáme 1/4 náplne (okraje necháme bez plnky) a potom z niekoľkých miest na krajoch „preťahujeme okraje“ smerom k stredu. Cesto spojíme a uprostred urobíme malý otvor.

Placky potrieme vajíčkom a dáme piecť na asi 20 minút do rozohriatej rúry na 180 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.