Celozrnné makovo-citrónové muffiny

Share on Facebook
8 porcií
1 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 1 hrnček celozrnnej špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 1/2 hrnček akéhokoľvek rastlinného oleja 
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • 1 krabička čučoriedok (alebo iného ovocia, ktoré doma nájdete)
  • 4 lyžice medu/cukru
  • 2 lyžice nepomletého maku
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • kôra z ½ citróna
  • trocha mlieka

Tipy a Triky:

Postup:

Ako pripravujemuffiny @alishaeasycooking?

Nepomletý mak (celé semiačka) zalejeme vlažným mliekom, tesne nad jeho povrch, aby sa „napil“. Rúru si predhrejeme na 200 °C.

do misky najprv dáme vajcia, zvolený typ sladidla, vanilkový cukor, olej, citrón a kôru z citróna.  Všetko spolu dôkladne premiešame. Na záver pridáme múku s kypriacim práškom a mak.

Po zmiešaní všetkých ingrediencií zisťujeme konzistenciu cesta. Ak je málo tekuté  môžeme si ho zriediť s mliekom.

Potom zmes vylejeme do muffinových formičiek a vrch ešte jemne posypeme makom. Pečieme na 200°C cca 20 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.