Celozrnné makovo-citrónové muffiny
Ingrediencie:
- 1 hrnček celozrnnej špaldovej hladkej múky Pernerka
- 1/2 hrnček akéhokoľvek rastlinného oleja
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukr
- ½ bal. prášku do pečiva
- 1 krabička čučoriedok (alebo iného ovocia, ktoré doma nájdete)
- 4 lyžice medu/cukru
- 2 lyžice nepomletého maku
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- kôra z ½ citróna
- trocha mlieka
Tipy a Triky:
Postup:
Ako pripravujemuffiny @alishaeasycooking?
Nepomletý mak (celé semiačka) zalejeme vlažným mliekom, tesne nad jeho povrch, aby sa „napil“. Rúru si predhrejeme na 200 °C.
do misky najprv dáme vajcia, zvolený typ sladidla, vanilkový cukor, olej, citrón a kôru z citróna. Všetko spolu dôkladne premiešame. Na záver pridáme múku s kypriacim práškom a mak.
Po zmiešaní všetkých ingrediencií zisťujeme konzistenciu cesta. Ak je málo tekuté môžeme si ho zriediť s mliekom.
Potom zmes vylejeme do muffinových formičiek a vrch ešte jemne posypeme makom. Pečieme na 200°C cca 20 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...