Celozrnné tortilly
Ingrediencie:
Cesto:
- 300 pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL soli
- 160g vody
- 45 g kokosového oleja
Na dokončenie
- 20 g slnečnicového oleja
Tipy a Triky:
Kokosový olej možete jednoducho nahradit maslom.
Postup:
Do misky od robota nasypeme všetky ingrediencie na cesto a pripravíme si z nich cesto. V kuchynskom robotovi ho miešame 3 minúty alebo ručne 5 minút.
Počas prípravy si nalejeme slnečnicový olej na strany misy, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Olej sa do cesta vstrebáva.
Cesto necháme 10 minút odležať.
Z cesta si vytvoríme 8 rovnakých guličiek, z ktorých vyvaľkáme placky. Môžeme si opäť dať trocha oleja na dosku, bude sa nám s cestom lepšie pracovať.
Placky opekáme na suchej panvici z každej strany cca 1 minútu.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...