Celozrnné tortilly

Share on Facebook
8 porcií
1 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 300 pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL soli
  • 160g vody
  • 45 g kokosového oleja

Na dokončenie

  • 20 g slnečnicového oleja

Tipy a Triky:

Kokosový olej možete jednoducho nahradit maslom.

Postup:

Do misky od robota nasypeme všetky ingrediencie na cesto a pripravíme si z nich cesto. V kuchynskom robotovi ho miešame 3 minúty alebo ručne 5 minút.

Počas prípravy si nalejeme slnečnicový olej na strany misy, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Olej sa do cesta vstrebáva.

Cesto necháme 10 minút odležať.

Z cesta si vytvoríme 8 rovnakých guličiek, z ktorých vyvaľkáme placky. Môžeme si opäť dať trocha oleja na dosku, bude sa nám s cestom lepšie pracovať. 

Placky opekáme na suchej panvici z každej strany cca 1 minútu. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.