Celozrnné tvarohové žemle

Share on Facebook
6-8 porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 300 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 50 g masla
  • 250 g mäkkého tvarohu (0,5 g tuku)
  • 1 kypriaci prášok do pečiva (12 g)
  • 0,5 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička cukru krupica
  • soľ
  • 70 ml polotučného mlieka
  • ľubovoľné semienka alebo korenie na posypanie (napr. tekvicové semienka, rasca, hrubozrnná soľ atď.)

Tipy a Triky:

Do žemlí môžete pridať ľubovoľné korenie na dochutenie (napr. bazalku, rascu, karí).

Postup:

Múku preosejeme a zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a sódou. Do sypkej zmesi vlejeme rozpustené maslo, 50 ml mlieka. Pridáme tvaroh, cukor a soľ a následným hnetením vytvoríme nelepivé tuhé cesto.

Na pomúčenej doske vytvarujeme z cesta bochníky, ktoré na povrchu narežeme do kríža, potrieme zvyšným mliekom a posypeme semienkami alebo obľúbeným korením.

Žemle vložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 °C približne 30 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.