Celozrnné žemličky a rohlíčky

Share on Facebook
9 porcií
1 / 5náročnosť
80 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 50 dkg pšeničnej hladkej celozrnnej múky Pernerka
  • sušené droždie na ½ kg múky
  • 2 lyžičky soli
  • 3/4 lyžičky cukru kryštál alebo krupica
  • 30 ml oleja
  • 320 ml vlažnej vody

ďalej:

  • vajcia a 2 lyžice mlieka na potretie
  • rôzne semiačka na posypanie podľa chuti
  • 1 lyžice oleja na vymastenie misky

Tipy a Triky:

Postup:

Všetky suroviny na cesto zapracujeme v elektrickom robotovi. Dáme do olejom vymastenej misky, prikryjeme a necháme dobre vykysnúť.

Vykystnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na kusy (každý po 10 dkg). Každý kus ešte rozdelíme na 3 diely a každy diel vyvaľkáme na veľkosť 15 cm. Zapletieme a ukládáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upletené želmičky prikryjeme a necháme nakysnúť cca pol hodinu.

Potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a posypeme semiačkami. Pečieme HORKÝM VZDUCHOM na 220 st. cca 14 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.