Celozrnné žemličky a rohlíčky
Ingrediencie:
Cesto:
- 50 dkg pšeničnej hladkej celozrnnej múky Pernerka
- sušené droždie na ½ kg múky
- 2 lyžičky soli
- 3/4 lyžičky cukru kryštál alebo krupica
- 30 ml oleja
- 320 ml vlažnej vody
ďalej:
- vajcia a 2 lyžice mlieka na potretie
- rôzne semiačka na posypanie podľa chuti
- 1 lyžice oleja na vymastenie misky
Tipy a Triky:
Postup:
Všetky suroviny na cesto zapracujeme v elektrickom robotovi. Dáme do olejom vymastenej misky, prikryjeme a necháme dobre vykysnúť.
Vykystnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na kusy (každý po 10 dkg). Každý kus ešte rozdelíme na 3 diely a každy diel vyvaľkáme na veľkosť 15 cm. Zapletieme a ukládáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upletené želmičky prikryjeme a necháme nakysnúť cca pol hodinu.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a posypeme semiačkami. Pečieme HORKÝM VZDUCHOM na 220 st. cca 14 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...