CELOZRNNÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI A SO SYROM FETA

Ingrediencie:
CESTO
- 170 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 130 g masla izbovej teploty (možno nahradiť aj maslovou Herou)
- 1 vajce
- štipka soli
PLNKA
- 200 ml smotany na šľahanie
- 3 vajcia
- 1 červená cibuľa
- 2 väčšie zrelé hrušky
- 150 g syra feta
- 2 štipky soli
Tipy a Triky:
Koláč môžete posypať aj jemne nasekanými orechmi.
Postup:
Najskôr dáme do misy všetky ingrediencie na cesto, z ktorých vytvoríme cesto. Cesto môžeme urobiť aj v robote pomocou hnetacieho háka. Rúru predhrejeme na 190 C.
Potom dáme cesto do koláčovej formy, utlačíme a dno formy poprepichujeme vidličkou. Na cesto dáme papier na pečenie, ktorý zaťažíme fazuľou alebo ryžou, a dáme piecť na 10 minút do predhriatej rúry.
Medzitým si nakrájame cibuľu na prúžky, hrušku na malé kocky a rozdrobíme syr feta. V miske zmiešame šľahačku a vajcia a pridáme ostatné ingrediencie.
Po 10 minútach vyberieme koláčovú formu z rúry, odstránime fazuľu a do formy pridáme plnku.
Pečieme ešte 30 minút na 170 C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...