Celozrnný závin
Ingrediencie:
Cesto
- 250 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
- 1 kypriaci prášok
- 125 g masla s izbovou teplotou
- 75 g jogurtu
- 1 žĺtok
Na potretie
- paradajkový pretlak
- soľ, čierne korenie, oregano, granulovaný cesnak, čili
Plnka
- Šunka
- Syr podľa vlastného výberu (eidam, niva, hermelín)
- Baby špenát
- Vajce na potretie závinu
- Sezamové semiačka na posypanie
Tipy a Triky:
Celozrnnú špaldovú múku môžeme nahradiť špaldovou hladkou. Skvele chutí s vínom.
Postup:
Zo všetkých surovín najskôr vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme ho na hodinu odležať do chladničky.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát, ktorý potrieme paradajkovým pretlakom a okoreníme. Na plát ľubovoľne navrstvíme plnku, šunku, syry, špenát a zvinieme.
Potrieme vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami.
Pečieme 20 minút na 180 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...