Čerešňovo-tvarohový koláč s mrveničkou
Ingrediencie:
Cesto
- 150 g hladkej pšeničnej múky Pernerka
- 100 g polohrubej pšeničnej múky Pernerka
- 1 kypriaci prášok
- 150 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 150 ml oleja
- 200ml mlieka
Plnka:
- 1 tučný tvaroh
- 1 polotučný tvaroh
- Vanilkový puding – len prášok – nie uvarený
- Cukor podľa chuti, nemusíte dávať žiadny.
- Čerešne cca 3 hrste
Mrvenička
- 100 g jemných ovsených vločiek
- 20 g masla
- 1 PL trstinového cukru
Tipy a Triky:
Môžeme použiť aj iné sezónne ovocie. Pšeničnú múku Pernerka môžeme nahradiť aj špaldovou.
Postup:
Najskôr zmiešame všetky sypké ingrediencie na cesto a potom všetky ostatné. Vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme do tortovej formy.
Kľudne v tej samej miske, v ktorej sme robili cesto zmiešame tvarohy, puding a cukor. Polievkovou lyžicou dávame krém na cesto.
Na tvaroh naskladáme vykôstkované čerešne.
Mrveničku získame zmiešaním všetkých ingrediencií. Pomrvíme riadne medzi prstami a nasypeme na koláč.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch cca 30 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...