Cesnakové trojuholníky
Ingrediencie:
Cesto
- 35 dkg pšeničnej hladkej múky Pernerka
- ¼ l mlieka
- 0,5 dl oleja
- ½ lyžičky cukru- kryštálový alebo krupicový
- 1 lyžička soli
- 35 dkg hladkej múky Pernerka
- múka na podsypanie
- sušené droždie na 35 dkg múky
Cesnakové maslo
- 6 dkg masla
- 1 žĺtko
- 7 strúčikov cesnakov
Náplň
- 25 dkg sekaného špenátu (nie pretlaku)
- 1 cibuľa
- 2 lyžice oleja
- soľ, čierne korenie
Tipy a Triky:
Namiesto špenátu môžte použiť sterilizovanú kapustu alebo klobásku. Pomer kapusty a klobásky podľa vašej chuti.
Postup:
Do trošky vlážneho mlieka nasypeme droždie a necháme ho rozpustiť.
V miske spolu ľahko premiešame múku, cukor, olej a soľ. Pridáme rozpustené droždie a v mixéri dôkladne spracujeme. Počas toho, ako sa cesto mixuje, prilievame zvyšok mlieka. Hotové cesto vložíme do misky vymastenej olejom, prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste.
Nakrájame na drobno cibuľku a minútku ju opekáme na dvoch lyžiciach oleja. Pridáme špenát. Po cca troch minútkach panvicu odstavíme a pridáme soľ, čierne korenie a nadrvený cesnak podľa chuti.
Do cesnakového masla pridáme žĺtko, zmäknuté maslo a cesnak. Rúru vyhrejeme na 195 stupňov. Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve polovice.
Cesto (každú polovicu) vyvaľkáme na formát cca 35×20 cm. Riadne rozohriatým cesnakovým maslom potrieme obe rozvaľkané polovice cesta, ale tak, aby nám ešte ostalo na potretie trojuholníkov. Na rozvaľkané cesto potreté cesnakovým maslom nanesieme špenátovú náplň.
Vezmeme jednu polovicu rozvaľkaného cesta a preložíme cez druhú. Protiľahlú stranu vezmeme a dáme ju na opačnú stranu. Vznikne tak „nohavica“ (podobná závinu) s náplňou. Opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme zvyšným cesnakovým maslom a na každej „nohavici“ si označíme trojuholníky. Pozor „nohavice“ nesmieme prerezať. Dáme do rozpálenej rúry a pečieme do zlatista cca 25 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...