Citrónová babeta
Ingrediencie:
- 15 dkg hladkej ryžovej múky Pernerka
- 4 vajcia
- 20 dkg práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 1,5 dcl oleja
- citrónová kôra z jedného citrónu
- šťava z dvoch citrónov
- maslo a hrubá múka do formy
Tipy a Triky:
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Formu s priemerom 18 a 23 centimetrov vytrieme maslom a vysypeme hrubou múkou.
Rozbijeme všetky vajíčka a oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkam prisypeme 20 dkg práškového cukru a dobre vyšľaháme. Pridáme 1,5 dcl oleja a znova riadne premiešame. Pridáme kôru z chemicky neošetreného citróna, balíček vanilkového pudingového prášku a šťavu z dvoch menších citrónov (cca 25ml), ryžovú múku a všetko spolu dôkladne premiešame. Na záver zapracujeme do cesta tuhý sneh.
Hotové cesto vylejeme do dvoch pripravených foriem a zarovnáme ho. Pečieme vo vyhriatej rúre 25-28 minút.
Vychladnuté babety posypeme práškovým cukrom pomocou ozdobnej šablóny.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...