Citrónová babeta

Ingrediencie:
Cesto:
- 250 g pšeničnej polohrubej múky Pernerka
- 4 vajíčka (žĺtky a bielky zvlášť)
- 3 citróny
- 100 ml oleja
- 100 ml vody
- 200 g práškového cukru
- kypriaci prášok
Poleva:
- šťava z jedného citróna
- cukor
- citrónová kôra
Tipy a Triky:
Postup:
V jednej mise zmiešame polohrubú múku s kypriacim práškom a kôrou z jedného citróna.
V druhej mise zmiešame 4 žĺtky, 200 g cukru a 100 ml oleja, potom pridáme 100 ml vody a šťavu z dvoch citrónov.
Obsah oboch mís zmiešame dohromady.
Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Formu (v recepte sme použili tortovú otváraciu, v priemere 26 cm) vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou. Cesto nalejeme do formy a rozhrnieme do strán, aby sme uprostred nemali „kopček“.
Pečieme na 170 stupňov asi 40–45 minút. Či je babeta upečená overíme špajdľou – zapichneme ju do stredu babety, pokiaľ sa na ňu cesto nelepí, je hotová.
Babetu môžeme z formy vybrať hneď, ale zdobenie robíme až po miernom vychladnutí.
Polevu pripravíme zmiešaním všetkých 3 ingrediencií.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...