Citrónová babeta

Share on Facebook
1 babeta porcií
1 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 250 g pšeničnej polohrubej múky Pernerka
  • 4 vajíčka (žĺtky a bielky zvlášť)
  • 3 citróny
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vody
  • 200 g práškového cukru
  • kypriaci prášok

Poleva:

  • šťava z jedného citróna
  • cukor
  • citrónová kôra

Tipy a Triky:

Postup:

V jednej mise zmiešame polohrubú múku s kypriacim práškom a kôrou z jedného citróna.

V druhej mise zmiešame 4 žĺtky, 200 g cukru a 100 ml oleja, potom pridáme 100 ml vody a šťavu z dvoch citrónov.

Obsah oboch mís zmiešame dohromady.

Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Formu (v recepte sme použili tortovú otváraciu, v priemere 26 cm) vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou. Cesto nalejeme do formy a rozhrnieme do strán, aby sme uprostred nemali „kopček“.

Pečieme na 170 stupňov asi 40–45 minút. Či je babeta upečená overíme špajdľou – zapichneme ju do stredu babety, pokiaľ sa na ňu cesto nelepí, je hotová.

Babetu môžeme z formy vybrať hneď, ale zdobenie robíme až po miernom vychladnutí.

Polevu pripravíme zmiešaním všetkých 3 ingrediencií.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.