Citrónové meringue tartaletky
Ingrediencie:
Na cesto:
- 3 žĺtky
- 220 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 75 g cukru
- 130 g masla
- štipka soli
Na dokončenie:
- 16 lyžíc citrónového krému Lemon Curd
Na sneh:
- 3 bielky
- 140 g krupicového cukru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Tipy a Triky:
Tento luxusný dezert môžete piecť nielen v malých tartaletkách, ale aj v klasickej forme na koláč s vyberateľným dnom.
Postup:
Do misy dáme múku, cukor, maslo a soľ a spracujeme na posýpku. Potom pridáme žĺtky a vypracujeme hladké cesto. Práca s cestom musí byť rýchla, aby sa nám pod rukami nezohrialo. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme cca na hodinu do chladničky.
Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme ho, povykrajujeme a naplníme ním formičky na tartaletky. Dno každej tartaletky poprepichujeme vidličkou a dáme ich na 15 minút vychladnúť do chladničky. Po uplynutí tohto času ich pečieme 15 – 18 minút na 180 °C.
Medzitým si v robote ušľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame cukor. Hotový sneh musí byť tuhý a lesklý. Nakoniec pridáme kukuričný škrob.
Cesto vyberieme z rúry a necháme chvíľku vychladnúť. Do každej tartaletky dáme 2 lyžice citrónového krému a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme hotovým snehom.
Pečieme cca 90 minút na 90 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...