Čokoládové brownies
s chilli
Ingrediencie:
- 60 g ovsenej celozrnnej jemnej múky Pernerka
- 120 g masla
- 130 g kvalitnej čokolády (min. 60 %)
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 30 g pekanových orechov (nasekaných)
- niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
- štipka soli
- ¼ lyžičky mletého čili
Tipy a Triky:
Namiesto pekanových orechov môžete použiť akékoľvek svoje obľúbené orechy (kešu, lieskové, vlašské atď.). Na ozdobu môžeme použiť napríklad pistácie, ktoré majú krásnu zelenú farbu a dezert oživia.
Postup:
Pekáčik s rozmermi 25 cm x 20 cm si vystelieme papierom na pečenie.
Rúru si predhrejeme na 180 °C (teplovzdušná).
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s čokoládou a vanilkovým extraktom, kým nám nevznikne krásna hladká zmes.
V robote vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej hustej peny. Keď je pena hotová, pomaly do nej pridávame čokoládovú zmes.
V miske si zmiešame múku, soľ a čili a všetko dôkladne preosejem. Múku pridávame do cesta pomaly a zľahka ju zapracúvame metličkou. Nakoniec pridáme orechy a premiešame.
Cesto nalejeme do pekáčika a pečieme 15 – 20 minút.
Browniees necháme chladnúť minimálne dve hodiny a potom ich nakrájame.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...