Čokoládový bochník z ražnej Pernerky
Ingrediencie:
Cesto:
- 600 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 100 g holandského kakaa
- veľká štipka soli (asi 6 g)
- 150 g cukru
- sušené droždie
- vanilka alebo vanilkový extrakt
- citrónová kôra z jedného citróna
- 200 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 70 g masla izbovej teploty
Na dokončenie:
- 100 g nasekanej čokolády (biela, mliečna, tmavá – podľa chuti) dovnútra bochníka
- 50 g nasekanej čokolády na posypanie upečeného bochníka
Čokoládová poleva:
- 100 g vysoko percentnej čokolády
- 50 ml smotany
- žĺtok na potretie
Tipy a Triky:
Bochník môžeme posypať aj nasekanými mandľami alebo pridať mandle rovno do cesta.
Postup:
Do misy preosejeme múku s droždím, pridáme všetky sypké suroviny a premiešame. Potom pridáme mlieko, žĺtky a vypracujeme cesto.
Do cesta pridáme zmäknuté maslo a zapracujeme. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 40 minút.
Po vykysnutí do cesta vmiešame ešte nasekanú čokoládu. Vytvoríme bochníček a dáme ho na plech ešte asi 20 minút kysnúť.
Cesto potrieme žĺtkom. Bochník navrchu nastrihneme do kríža. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút.
Potom bochník polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme nasekanou čokoládou.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...