Cuketový koláč
Ingrediencie:
- 160 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 200 g nastrúhanej cukety
- 3 vajcia
- 30 g kakaa
- 120 ml rozpusteného masla
- 100 ml mlieka
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 120 g trstinového cukru
- 1 lyžica medu
Tipy a Triky:
Najlepšie chutí s bielym jogurtom.
Postup:
Najskôr si oddelíme žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtka, nastrúhanu cuketu, rozpustené vychladnuté maslo, mlieko, cukor a med zmiešame. Ďalej si zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok, a pridáme k žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka primiešame sneh.
Cesto nalejeme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 175° C cca 30 minút.
Vychladnutý koláč môžeme poliať rozpustenou čokoládou a posypať strúhanym kokosom.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...