Cukinový quiche z ražnej celozrnnej hladkej múky

Share on Facebook
1 koláč porcií
1 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 150 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 50 g masla
  • 1 zarovnaná čajová lyžička soli
  • 50 ml vody

Plnka:

  • 300 g cukiny
  • 3 vajíčka
  • 100 g 30 % eidamu
  • 30 g parmezánu
  • 50 ml polotučného mlieka
  • 80 g sušenej šunky
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 1 lyžica provensalských byliniek



Tipy a Triky:

Postup:

Maslo nechajte v izbovej teplote zmäknúť. Potom ho zmiešajte s múkou, soľou a vodou a rukami vytvorte kompaktné cesto. Nechajte ho zabalené v potravinovej fólii v chladničke odležať aspoň 1 hodinu.

Uležané cesto natlačte do tortovej formy tak, aby ste vytvorili zhruba 3 cm vysoké okraje. Popichajte cesto vidličkou a nechajte 10 minút piecť v rúre rozohriatej na 180 °C.

Medzitým vidličkou vyšľahajte vajíčka, zmiešajte ich s mliekom a nastrúhaným eidamom a parmezánom. Sušenú šunku nakrájajte na kocôčky (hodí sa napr. aj konček údeniny, ktorý býva dostupný priamo v predajni s talianskymi delikatesami a už ho nie je možné nakrájať na plátky) a opražte na panvici. Potom pridajte bylinky, nahrubo nastrúhanú cukinu a soľ. Nechajte chvíľu piecť, aby sa z cukiny odparila časť vody.

Vyberte cesto z rúry, vložte naň cukinovú zmes z panvice a zalejte ju vyšľahanými vajíčkami so syrom. Pečte ešte 45 minút na 180 °C.



KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.