Domáci čerstvý syr
Ingrediencie:
Nátierka:
- 500 g tučného jogurtu (10%)
- 200 g smotany na šľahanie
- 1 ČL soli
- (plátenko)
Tipy a Triky:
Do zmesi môžeme pridať rôzne bylinky, najemno nakrájanú papriku, cesnak alebo iné podľa chuti.
Postup:
V mise zmiešame jogurt so smotanou na šľahanie a soľou.
Prichystáme si hlbšiu misu, sitko (napríklad na cestoviny) a plátenko. Plátenko rozprestrieme do sitka a sitko vložíme do misy (medzi sitkom a dnom misy musí byť aspoň 1 cm priestoru). Na plátenko nalejeme zmes zo smotany a jogurtu a necháme cez noc odkvapkať v chladničke. Na druhý deň z plátenka vyklopíme už hotový syr na tanier.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...