Halušky s bryndzou a udeným mäsom

Share on Facebook
2 porcií
1 / 5náročnosť
40 min

Ingrediencie:

  • 30 dkg hrubej múky Pernerka
  • 40 dkg surových zemiakov
  • soľ podľa chuti
  • 15 až 20 dkg bryndze
  • 25 dkg anglickej slaniny

Tipy a Triky:

Postup:

Slaninu nakrájame na kocky a opražíme do zlatista. Dáme variť vodu, ktorú zľahka osolíme. Surové zemiaky nastrúhame na jemnej časti strúhadla, ak pustia veľa vody tak ich vyžmýkame (najčastejšie majú veľa vody nové zemiaky, tak z nich to nerobte). 

Zemiaky osolíme a primiešame múku, ktorej množstvo závisí od typu zemiakov. Skúsime do vody dať malý kúsoček a keď sa nerozvarí, pridáme zvyšok. Môžte použiť aj haluškovač, alebo halušky vykrajovať lyžičkou. Voda sa musí variť a po zavarení halušiek privedieme vodu opäť do varu.

Počkáme až vyplávu, zamiešame ich a sitkom vyberieme von. Do horúcich halušiek priemiešame bryndzu, posypeme slaninou a omastíme výpekom. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.