Haruľa, zemiaková placka

Share on Facebook
10 porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 3 PL múka hladká špaldová Pernerka
  • 700 g zemiaky
  • 1 ks vajce
  • 1 PL soľ
  • korenie čiene mleté
  • majorán
  • rasca
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • bravčová masť

Tipy a Triky:

Veľkosť si sami vyberieme, či chceme menšie placičky alebo veľke placky.

Postup:

Postrúhame zemiaky, cibuľu a cesnak. Do postrúhanej zmesi pridáme hladkú múku, vajíčko, soľ, korenie, majoránku a rascu podľa chuti. Vymiešame stredne husté cestíčko.

Na panvicu dáme bravčovú masť, ktorú ohrejeme a začneme robiť haruľky, menšou naberačkou alebo lyžicou nanesieme cesto a necháme usmažiť do zlatista z oboch strán.

Podávame s mäsovým soté alebo len s kyslou smotanou, orestovanými slaninovými pásikmi a cibuľkou. Každému podľa chuti!

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.