Hot Cross Buns

Ingrediencie:
- 250 g hladkej pšeničnej múky Pernerka
- 150 ml mlieka izbovej teploty
- 40 g cukru
- 1 štipka soli
- balík (8 g) sušeného droždia
- 25 g masla – izbovej teploty
- 1 vajce
- 40 g hrozienok
- 1 jablko – nakrájené na kocky
- Čajová lyžička škorice
- Med na potretie
Kríže
- 11 lyžíc studenej vody
- 75 g hladkej múky
Tipy a Triky:
Namiesto medu môžete potrieť marhuľovým džemom.
Postup:
Ako prvé zmiešame múku, cukor, droždie, soľ a škoricu. Pridáme maslo a premiešame tak, aby sa vstrebalo do múky.
Pridáme rozšľahané vajíčko a mlieko- vypracujeme cesto v kuchynskom robotovi- cesto sa bude zdať lepkavé, čo je v úplnom poriadku. Zľahka pomúčime, metlou oddelíme od strán misy a necháme hodinu kysnúť.
Po cca 60 minútach pridáme hrozienka, jabĺčko a dôkladne spracujeme,
Necháme kysnúť 30 minút.
Cesto rozdelíme na 9 bochníčkov a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Bochníčky ukladáme tak, aby medzi nimi bol priestor cca 1 cm a necháme 15 minút vykysnúť.
V miske zmiešame múku a vodu (na kríže) naplníme do cukrárskeho vrecka a úzkou špicatou koncovkou tvoríme kríže.
Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov a pečieme 10 minút, potom teplotu stiahneme na 200 stupňov a pečieme ešte 7-10 minút.
Po upečení potrieme medom.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...