Hrnčekový koláč z ryžovej Pernerky
Ingrediencie:
Cesto:
- 60 g ryžovej múky Pernerka
- 50 g jablčného pyré (poprípade najemno nastrúhaného jabĺčka)
- 50 g bieleho jogurtu
- 1 vajce
- 1 čl prášku do pečiva
- 1 čl skorice
- Cukor podľa chuti max 1 polievková lyžica, ak sú jabĺčka viac sladké cukor nie je treba
Na vrch:
- 2 jabĺčka
- 1 polievková lyžica kokosového oleja alebo masla
- 1 polievková lyžica cukru
- biely jogurt
Tipy a Triky:
Namiesto škorice môžeme použiť kakao.
Postup:
Najprv si zmiešame suché ingrediencie a potom pridáme všetko ostatné. Premiešame a rozdelíme do dvoch hrnčekov. Hrnčeky si môžeme zľahka pretrieť kokosovým olejom alebo maslom.
Vložíme na tri minúty do mikrovlnky (môžeme dať aj do rúry, ale bude to trvať tak 15 minút.)
Na panvičke si rozohrejeme kokosový olej alebo maslo, pridáme jabĺčka a cukor. Orestujeme.
Po vytiahnutí z mikrovlnnej rúry, vyklopíme z hrnčeka, polejeme bielym jogurtom a posypeme jabĺčkami.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...