Hruškový koláč

Share on Facebook
1 koláč porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 270 g ryžovej hladkej múky Pernerka
  • 380 g vody
  • 190 g smotany 31 %
  • 200 g vajíčok (rozklepneme bielky a žĺtky zvlášť)
  • 2 g mletého kardamómu
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 450 g hnedého cukru
  • 290 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 1 kypriaci prášok
  • 3 g soli

Hrušky:

  • 30 g masla
  • 100 g cukru krupica
  • 7 pevných hrušiek

Krém:

  • 200 g smotany na šľahanie 35 %
  • 300 g mäkkého tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 1 g mletej vanilky

Tipy a Triky:

Namiesto hrušiek môžete použiť slivky. 

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu, vsypeme ryžovú múku a povaríme. Potom prilejeme smotanu, žĺtky, kardamóm, nastrúhanú kôru z citróna a 1/3 hnedého cukru. Dôkladne premiešame, nakoniec vmiešame pohánkovú múku s kypriacim práškom.

Bielky vyšľaháme so soľou a 2/3 cukru do pevného snehu. Sneh vmiešame do pripravenej hmoty. 

Krupicový cukor karamelizujeme na masle – v karameli restujeme olúpané polovice hrušiek. 

Cesto nalejeme do koláčovej formy, ktorú máme vymastenú a vysypanú pohánkovou múkou. Na cesto vyskladáme skaramelizované hrušky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút.

Z tvarohu s cukrom, vanilkou a šľahačkou vyšľaháme krém, ktorý nastriekame na vychladnutý koláč. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.