Hruškový koláč s plnkou

Ingrediencie:
Cesto
- 220 g hladkej špaldovej múky Pernerka
- 60 g cukru
- 1 vajce
- 100 g masla s izbovou teplotou
- štipka soli
Mandľová plnka
- 250 g tučného tvarohu
- 100 g cukru
- 2 vajcia
- 100 g mletých mandlí
- 2 PL hladkej múky
Hrušky
- asi 3 hrušky
- 2 PL cukru
- škorica
- 3 PL rumu
- 500 ml vody
Tipy a Triky:
Postup:
Najskôr zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré natlačíme do koláčovej formy, a dno poprepichujeme vidličkou.
V hrnci si zvaríme hrušky tak, že pridáme všetky ingrediencie a hrušky rozdelené na polovice (bez jadrovníkov). Varíme cca 2–3 minúty, záleží na zrelosti hrušiek. Hrušky by mali byť skôr tvrdšie, v rúre ešte zmäknú.
Všetky ingrediencie si zmiešame na krém, ktorý potom vlejeme do formy na cesto. Nakoniec pridáme hrušky, ktoré sme si na chrbte narezali.
Pečieme cca 40 minút v rúre predhriatej na 160 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...