Jablkový cupcake so škoricovým krémom

Share on Facebook
12 porcií
3 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Suroviny na korpusy 

  • 180 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 180 g nastrúhaných jabĺk (2 stredne veľké jablká) 
  • 160 g cukru krupice 
  • 1 lyžica datľovej pasty (Datlea) 
  • 2 vajíčka od šťastných sliepok
  • 90 ml slnečnicového oleja 
  • 90 ml plnotučného čerstvého mlieka 
  • 1 lyžica škorice 
  • 1⁄2 balíčku kypriaceho prášku 

Jemný tvarohový krém so škoricou 

  • 150 g smotany na šľahanie 
  • 250 g mascarpone 
  • 250 g tučného tvarohu vo vaničke 
  • 65 g cukru krupica 
  • 1 lyžička škorice 

Na ozdobenie 

  • 25 g pekanových orechov 
  • 20 g cukru krupica 
  • 12 ks tenších plátkov jabĺk 
  • 35 g cukru 

Tipy a Triky:

Postup:

Postup prípravy korpusu

Jablká olúpte, nahrubo nastrúhajte a nechajte spolu s cukrom skaramelizovať. Do tejto zmesi vmiešajte datľovú pastu a nechajte vychladnúť. 

Do misy kuchynského robota vyklepnite vajíčka, nalejte olej, mlieko a premiešajte. 

V ďalšej mise preosejte ražnú celozrnnú hladkú múku, škoricu, kypriaci prášok a premiešajte. Sypkú zmes postupne zapracujte do cesta. Nakoniec pridajte skaramelizované jablká. Hotovou zmesou plňte vopred pripravené košíčky asi centimeter pod okraj. Pečte v rozohriatej rúre asi 25 minút na 165 °C. (Aby ste mali istotu, že sú tortičky dopečené, urobte test pomocou špajdle.) Tortičky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť priamo na plechu. Po vychladnutí ich z plechu preložte na tanier a ozdobte.

Na jablkové korpusy sa bude najviac hodiť škoricový alebo karamelový krém. 

Postup prípravy krému

Všetky mliečne produkty vyberte z chladničky až tesne pred prípravou krému (aby zostali studené). Do misy kuchynského robota odvážte potrebné množstvo všetkých surovín – začnite šľahačkou, pridajte mascarpone a tvaroh. Potom pridajte cukor a škoricu. Kuchynský robot postupne prepínajte až na najvyššie otáčky a šľahajte krém, kým nebude tuhý. Šľahá sa krátko, asi 2 minúty. Dajte pozor, aby sa neprešľahal, zrazený krém sa nedá zachrániť. Hotový krém ihneď naplňte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a zdobte ním vychladnuté tortičky (cupcakes) naplnené restovanými jabĺčkami.

Zdobenie 

Cukor nechajte rozpustiť, až vznikne karamel. Potom v ňom obaľte orechy. Rovnaký postup opakujte s jablkami; orechy a jablká klaďte na krém až po vychladnutí. 

Recept připravila @LelisCupcakes

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.