Jahodové knedličky

Ingrediencie:
Cesto
- 70 g špaldovej celozrnnej hladkej Pernerky
- 200 g mäkkého tvarohu
- 40 g práškového cukru
- 1 vajce
- cca 9 jahôd do knedličiek
Na krém
- rozmixované jahody
Tipy a Triky:
Môžete použiť aj iné sezónne ovocie.
Postup:
Z ingrediencií na cesto vypracujeme lepkavé cesto.
Potom rozmixujeme jahody. Tento čas postačí akurát nato, aby sa cesto krátko odležalo.
Potom rukami tvarujeme guľôčky (z tohto množstva som ich mala 9), guľôčky zľahka obalíme v múke a vytvoríme placku, do ktorej zabalíme jahodu, a vytvarujeme knedličku. Kladieme na pomúčený tanier/dosku.
Varíme cca 6 minút vo vriacej vode, kým knedličky nevyplávajú na hladinu vody.
Podávame teplé spolu so studeným jahodovým pyré.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...