Jogurtové tyčinky

Share on Facebook
2 plechy porcií
1 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

  • 310 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 225 g jogurtu
  • 115 g zmäknutého masla
  • 80 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 6 g prášku do pečiva
  • 1 strúčik cesnaku utreného s ½ lyžičky soli
  • mlieko na potretie
  • rasca alebo sezam na posypanie

Tipy a Triky:

Pšeničnú celozrnnú múku Pernerku môžete nahradiť klasickou pšeničnou hladkou Pernerkou; do cesta môžete tiež pridať opečenú cibuľku alebo najemno nakrájanú slaninu.



Postup:

Najskôr zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Potom pridáme jogurt, zmäknuté maslo, syr a utrený cesnak so soľou.

Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 polovice. Každú polovicu vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika na asi 3 mm silný plát. Cesto sa najlepšie rozvaľká medzi 2 papiermi na pečenie.

Vyvaľkané cesto aj s papierom na pečenie prenesieme na plech. Potrieme ho mliekom a posypeme rascou alebo sezamom. Následne cesto rozkrájame na ľubovoľne dlhé tyčinky.

Pečieme pri teplote 175 ˚C asi 25 minút dozlatista.



KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.