Jogurtové tyčinky
Ingrediencie:
- 310 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 225 g jogurtu
- 115 g zmäknutého masla
- 80 g nastrúhaného tvrdého syra
- 6 g prášku do pečiva
- 1 strúčik cesnaku utreného s ½ lyžičky soli
- mlieko na potretie
- rasca alebo sezam na posypanie
Tipy a Triky:
Pšeničnú celozrnnú múku Pernerku môžete nahradiť klasickou pšeničnou hladkou Pernerkou; do cesta môžete tiež pridať opečenú cibuľku alebo najemno nakrájanú slaninu.
Postup:
Najskôr zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Potom pridáme jogurt, zmäknuté maslo, syr a utrený cesnak so soľou.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 polovice. Každú polovicu vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika na asi 3 mm silný plát. Cesto sa najlepšie rozvaľká medzi 2 papiermi na pečenie.
Vyvaľkané cesto aj s papierom na pečenie prenesieme na plech. Potrieme ho mliekom a posypeme rascou alebo sezamom. Následne cesto rozkrájame na ľubovoľne dlhé tyčinky.
Pečieme pri teplote 175 ˚C asi 25 minút dozlatista.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...