Karamelová bábovka s jablkami

Share on Facebook
1 bábovka porcií
1 / 5náročnosť
85 min

Ingrediencie:

  • 35 dkg pšeničnej polohrubej múky Pernerka
  • 4 väčšie vajcia
  • 15 dkg trstinového cukru
  • 1,5 dl oleja
  • 1 kondenzované karamelové mlieko salko (39,5 dkg)
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 75 ml až 1 dl mlieka
  • 30 dkg jabĺk

Ďalej:

  • Maslo a múka do formy na bábovku

Tipy a Triky:

Po vytiahnutí z rúry bábovku necháme pár minút vychladnúť, a potom ju z formy vyklopíme. 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielok. Žĺtky s cukrom šľaháme minútu, pridáme olej a opäť minútu šľaháme, pridáme salko a vyšľaháme. Cukor sa úplne nerozpustí, je to v poriadku. Do múky nasypeme prášok do pečiva, pridáme k vyšľahanej zmesi, prilejeme mlieko, a vmiešame na menšie kúsky nakrájané očistené jabĺčka (cca ¼ cm kúsky).

Nakoniec primiešame dotuha ušľahaný sneh z bielkov. 

Nalejeme do formy (s priemerom 23 cm) vymastenej maslom a vysypanej polohrubou múkou .

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180st na spodnom rošte cca 60 minút. Nezabudnite, že doba pečenia môže  byť trocha kratšia/dlhšia, každá rúra pečie inak a aj formy bývajú odlišné.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.