Karamelová bábovka s jablkami
Ingrediencie:
- 35 dkg pšeničnej polohrubej múky Pernerka
- 4 väčšie vajcia
- 15 dkg trstinového cukru
- 1,5 dl oleja
- 1 kondenzované karamelové mlieko salko (39,5 dkg)
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 75 ml až 1 dl mlieka
- 30 dkg jabĺk
Ďalej:
- Maslo a múka do formy na bábovku
Tipy a Triky:
Po vytiahnutí z rúry bábovku necháme pár minút vychladnúť, a potom ju z formy vyklopíme.
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielok. Žĺtky s cukrom šľaháme minútu, pridáme olej a opäť minútu šľaháme, pridáme salko a vyšľaháme. Cukor sa úplne nerozpustí, je to v poriadku. Do múky nasypeme prášok do pečiva, pridáme k vyšľahanej zmesi, prilejeme mlieko, a vmiešame na menšie kúsky nakrájané očistené jabĺčka (cca ¼ cm kúsky).
Nakoniec primiešame dotuha ušľahaný sneh z bielkov.
Nalejeme do formy (s priemerom 23 cm) vymastenej maslom a vysypanej polohrubou múkou .
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180st na spodnom rošte cca 60 minút. Nezabudnite, že doba pečenia môže byť trocha kratšia/dlhšia, každá rúra pečie inak a aj formy bývajú odlišné.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...