Karelian pie zo žitnej múky
Ingrediencie:
Ryžová kaša:
- 450 g varenej ryže (osolenej)
- 750 ml mlieka
- 20 g masla
- 3 g soli
Cesto:
- 250 ml vody
- 350 g ražnej celozrnnej hladkej Pernerky
- 50 g pšeničnej hladkej Pernerky
- 8 g soli
- Vajíčková nátierka:
- 3 vajíčka natvrdo
- 50 g masla
- 2 g soli
- korenie
Tipy a Triky:
Ideálny spôsob, ako spracovať zvyšnú uvarenú ryžu.
Postup:
Na panvicu (alebo do hrnca) dáme maslo, mlieko, soľ a pridáme varenú ryžu a dovaríme do kaše. Z ražnej a pšeničnej múky spolu s vodou a soľou zarobíme cesto. Cesto rozdelíme na desať dielov. Urobíme bochníky a rozvaľkáme ich. Na stred rozotrieme ryžovú kašu a každý bochník (pie) dookola uzavrieme ako lodičku.
Pečieme v rozpálenej rúre na 180 °C asi 25 minút. Po upečení bochníky potrieme rozpusteným maslom.
Vajíčka uvarené natvrdo nastrúhame, okoreníme, osolíme, pridáme maslo a zo zmesi vymiešame nátierku.
Karelian Pie natrieme vajíčkovou nátierkou a môžeme posypať nakrájanou pažítkou.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...