Karlovarské rožky
Ingrediencie:
Cesto:
- 1 kg hladkej pšeničnej múky Pernerky
- 20 g soli
- 20 g cukru
- 420 ml vlažnej vody
- 42 g kvasníc (1 kocka)
- 250 g rozpustenej masti + navyše 1 lyžica na potretie
- 3 lyžice mlieka
Tipy a Triky:
Postup:
Najskôr si do misky dáme vlažné mlieko (nie studené a nie horúce), pridáme lyžičku cukru a rozdrobíme kvasnice. Premiešame a necháme vzísť kvások – asi 15 minút. (Misku prikryjeme utierkou.)
Do väčšej misy nasypeme všetky ostatné suroviny a nakoniec pridáme kvások. V kuchynskom robote alebo ručne vymiesime hladké cesto. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 40 minút.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri diely. Z každého dielika vyvaľkáme kruh asi pol cm hrubý. Rozdelíme na šestiny a každý trojuholníček zrolujeme smerom od dlhšej strany ku špičke. Rožok rukou trošku spľaskneme a jednu stranu nastrihneme na viacerých miestach. Tvarujeme podkovy a necháme ich na plechu ešte 20 minút kysnúť.
Potrieme masťou. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...