Kávové tortičky
Ingrediencie:
Cesto:
- 3 väčšie vajcia
- 15 dkg práškového cukru
- 1 dl oleja
- 10 dkg horkej čokolády
- 20 dkg celozrnnej pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 1/2 balíčku kypriaceho prášku do pečiva
- 7 až 10 lyžíc silnej zrnkovej kávy
- 10 dkg kyslej krémovej smotany
- maslo a múku na plech
Plnka:
- 4 dl smotany na šľahanie 31%
- 2 ks stužovač šľahačky
- 3 až 4 lyžičky jemnej mletej zrnkovej kávy
- cukor kryštál alebo krupica podľa chuti
Ďalej:
- biela čokoláda a zrnko kávy ako ozdoba podľa chuti
Tipy a Triky:
Postup:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme metličkou do peny, prilejeme olej, šľaháme asi minútu, pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame.
Prisypeme preosiatu múku, prášok do pečiva a ostatné suroviny, premiešame a nakoniec vmiešame tuhý sneh z vyšľahaných bielok.
Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech-veľkosť 30×40 cm a roztiahneme do strán. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 st. cca 25 minút.
Z vychladnutého korpusu vykrojíme tortičky, ktoré si rozpolíme. Ingrediencie na plnku vyšľaháme a naplníme do zdobiaceho vrecka. Plnkou pokryjeme vždy jednu polovicu, ľahúčko pritlačíme a dozdobíme čokoládou a zrnkom kávy.
Uskladňujeme v chladničke.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...