Kokosové muffiny s jablkovou plnkou

Ingrediencie:
Cesto:
- 15 dkg špaldovej hladkej múky Pernerka
- 15 dkg polohrubej múky Pernerka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 kopcovité lyžice kokosu
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 10 dkg cukru kryštál alebo krupica
- 20 dkg bieleho smotanového jogurtu
- 1 dl mlieka
- 1 dl oleja
- 2 vajcia
Plnka:
- 3 až 4 jablká (veľké)
- škorica a cukor podľa chuti
Ďalej:
- kokos na posypanie podľa chuti.
Tipy a Triky:
Postup:
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom vzore strúhadla. Z nastrúhaných jabĺk vymačkáme šťavu, pridáme cukor a škoricu podľa chuti.
Do misy nasypeme obidve múky, pridáme cukor, vanilkový cukor, kypriaci prášok do pečiva, kokos a premiešame. Pridáme ostatné suroviny na cesto a premiešame metličkou
Rúru si predhrejeme na 185 stupňov. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
Do každého košíčka dáme cca 1 cm cesta. Z nastrúhaných jabĺk s cukrom a škoricou spravíme malé guličky a vložíme do cesta v košíčkoch. Na guličky dáme cesto cca 1 cm pod okraj (viac nie, lebo cesto zväčší svoj objem). Posypeme kokosom a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 27-30 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť, aby plnka nevytiekla
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...